Usein kysytyt kysymykset

Tästä on olemassa mainio postaus Kansallispuku – arkea ja juhlaa -blogissa: Tykkimyssyn pukeminen.

Valitettavasti myymme vain uusia pukuja, joiden hinnat pääpiirteissään näkyvät sivuillamme. Voitte tutkia käytettyjen pukujen hintoja esim. netissä tai osto- ja myyntipalstoilla.

Myyntipaikkoja verkossa on mm. www.huuto.net ja www.tori.fi. Myynti-ilmoituksen voi laittaa myös esimerkiksi paikallislehteen tai lähikaupan ilmoitustaululle. Paikallisilta kansantanssijoilta voi myös kysyä, jos heidän joukostaan löytyisi halukas ostaja. Myös kirpputoreilla näkyy silloin tällöin myynnissä käytettyjä kansallispukuja. Lisäksi Facebookin Kansallispuku -ryhmässä käydään jonkin verran kauppaa käytetyistä puvuista. 

Useimmiten kyllä. Hameen vyötäröä saa suurennettua (tai pienennettyä) laskoksia muokkaamalla. Liiviä saa yleensä jonkin verran suurennettua sivusaumoista, tai sivuihin voidaan ommella lisäkappaleet. Paidan joutuu ehkä uusimaan kokonaan, mutta esim. rekot kannattaa ottaa talteen vanhasta paidasta. Meiltä voi tilata tarvikkeita sen verran kuin korjaukseen tarvitaan.

Myymme kansallispukujen osia myös yksittäin. Monet hankkivatkin kansallispuvun osa kerrallaan, esimerkiksi tilaavat ensin liivin, ja käyttävät sitä vaikkapa farkkujen ja T-paidan kanssa.
Kansallispukujen paidat ja esiliinat kuluvat yleensä eniten, joten niiden uusiminen voi jossain vaiheessa olla tarpeen, vaikka muut osat olisivat hyvässä kunnossa.
Nuorena hankittuun naisten pukuun on yleensä valittu päähineeksi päänauhat, ja puvun voi “päivittää” aikuiselle naiselle sopivaksi hankkimalla siihen jälkikäteen uuden päähineen.

Ryijyt ovat suunnittelijan taideteoksia, joten emme muokkaa ryijymalleja erikokoisiksi. Voit kuitenkin itse valmistaa oman näköisen version omaan käyttöösi ja myöskin suunnitella kokonaan omanlaisen mallin. Jos tarvitset omaan tarkoitukseesi johonkin tiettyyn ryijymalliin isomman kankaan, ota meihin suoraan yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse, Facebook-messengerillä tai Whatsappilla, niin tehdään tarvikepakkaukseen muutos huomioiden vaihdettavan kankaan hinta. 

punkalaidun-kansallispuvun-tasku